EYCADEMY

Razvoj evropskog omladinskog panela za uporedna kvalitativna omladinska istraživanja u Evropi.

Radionice

Omladinski istraživački program EYCAdemy je kvalitativni istraživački program koji je kombinovan sa „Istreniraj trenera” strategijom da bi obrazovao visoko profesionalne eksperte za kvalitativne metode u što većem broju evropskih država (38 EURO<26 clanica) i stvorio održivu mrežu.

Trenerski program traje tri godine i sastoji se od tri nivoa koji su međusobno povezani i omogućuju i obezbeđuju prostor za uvežbavanje kvalitativnih metoda, osnova društvenih istraživanja i trenerskih veština. EURO<26 kao asocijacija stvara novi trenerski sistem, EYCAdemy, koji omogućuje omladinska istraživanja za EURO<26 clanice (do 2008 učešće je uzelo 17 zemalja) i poziva sve EURO<26 članice da razvijaju kvalitativne veštine u svojim organizacijama.

Cilj ovakvog projekta je osposobljavanje samih EURO<26 organizacija da se nametnu kao nezaobilazan partner svim organizacijama, institucijama, kao i kompanijama, u osluškivanju, kreiranju i zadovoljavanju omladinskih potreba.

Sa početkom u 2003-oj godini, prva iskustva u istraživanjima su skupljena u okviru projekta “Youth builds Europe”. Reagujući na jak interes EURO<26 zemalja članica, koje tada nisu uzele učešća u projektu, pojavila se potreba za još boljim okvirom kako bi se garantovali visoki standardi samih rezultata.

Koncept

Ovo je vodilo konceptu EYCAdemy, sa proširenjem broja obučavanih mladih ljudi. Posle prve dve godine projekta (2005. I 2006. godina), zavidan broj mladih omladinskih istraživača je bio dostupan (u 17 zemalja) da izvodi istraživanja i isporuči nacionalne izveštaje, kao i komparativni međunarodni izveštaj o samoj temi. Samo kada se koriste jednake strategije moderacije i kreiranja izveštaja u različitim grupama, ali i zemljama, rezultati mogu biti validni za međunarodno poredenje.

Ovo je od esencijalnog znacaja za uspeh projekta EYCAdemy. Godišnji izveštaji sa istraživanja o stvarima koje se ticu omladine se objavljuju od strane EURO<26 članica koje su deo projekta, ali takođe, i u svim EURO<26 članicama. Sličnosti i razlike na lokalnom i nacionalnom nivou postaju uočljive u internacionalnom izveštaju.

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da se uključite u diskusiju?
Budite slobodni i napišite nam Vaše mišljenje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

EVROPSKI OMLADINSKI CENTAR

Projekat “Evropska omladinska kartica – put do evropskih mogućnosti“ realizuje Evropski omladinski centar, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Evropski omladinski centar je udruženje građana koje zastupa Evropsku omladinsku karticu – EYCA karticu.

Glavna misija Evropskog omladinskog centra je poboljšanje položaja mladih ljudi u Srbiji u svim oblastima života, podsticanje mobilnosti u okviru Evrope i širom sveta, kao i umrežavanje na lokalnom,nacionalnom i međunarodnom nivou.

EVROPSKA OMLADINSKA KARTICA – EYCA

Evropska omladinska kartica – EYCA kartica ima za cilj podsticanje mobilnosti mladih, preko brojnih usluga, popusta i pogodnosti u Srbiji i inostranstvu, da studenti istraže svet u kojem žive i budu informisani o dešavanjima u njemu i da aktivno i punopravno učestvuju u njegovoj izgradnji.

KONTAKT INFORMACIJE

Starine Novaka br. 1,
11000 Beograd, Srbija

Ponedeljak – Petak:
08 – 16h

011 3349 877

office@eoc.rs
eoc.rs