Kulturne rute

Doživite evropsku kulturu uz specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Saveta Evrope

Želiš da probaš vino iz Rumunije ili čuvena maslinova ulja iz Istre? Hodaš Napoleonovim stopama u Dubrovniku? Saznaš vise o impresionizmu ili Art Nouveau ili pak odmaraš u Karlovim Varima?
Ali ti budžet ne dozvoljava da se upustiš u avanturu? Imamo pravo rešenje za tebe!

Specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Saveta Evrope napravljeno za upravo za tebe. I ovo specijalno izdanje je besplatno – i važi godinu dana!

Kartica nudi stotine popusta za aktivnosti na Kulturnim Rutama Saveta Evrope u sedam zemalja Dunavskog regiona: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Možeš posetiti lokalitete, probati domaću hranu ili slušati tradicionalnu muziku dok šetaš ili voziš bicikl po predivnim mestima kulurnih ruta. Sertifikovane od strane Saveta Evrope, najstarije panevropske međunarodne organizacije posvećene zaštiti i promociji ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, Kulturne Rute pokazuju evropsko kulturno nasleđe u svoj svojoj raznolikosti.

Na raspolaganju su 18 Kulturnih Ruta koje prolaze kroz ovih sedam zemalja. Svaka ruta se bavi određenom temom pa tako na primer ruta ‘’Putevima rimskih careva i dunavski put vina’’ se proteže kroz četiri države i obuhvata dvadeset arheoloških lokaliteta i dvanaest vinskih regiona.

Započnite otkrivanje mesta i pronađite svoju omiljenu kulturnu rutu klikom na tabelu ispod. Ako želite da saznate više o svakom mestu, pogledajte prikaz mape po zemljama (kliknite na ime zemlje da biste videli kartu: Bugarska, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija).

Da li ste spremni da krenete na svoje kulturno putovanje?

Ostao je još jedan korak. Kako do besplatne Evropske omladinske kartice za Kulturne rute Saveta Evrope?

Kartica je namenjena mladima između 13 I 29 godina, a za apliciranje je potrebno dostaviti lični dokument na uvid i jednu fotografiju.

  • Lično u Korisničkom servisu Evropskog omladinskog centra, Starine Novaka 1, Beograd
  • Online poručivanjem putem mejla info@mojakartica.rs
  • Instagram profila EYCAISICBenefit kartice i Fejsbuk profila “Moja kartica“

Popusti sa EYCA karticom na Kulturim rutama

Među popustima koji su dostupni uz karticu naći ćete i popuste na ulaznice, putovanja, smeštaj, hranu, proizvode i usluge klikom na tabelu ispod.

Doprinesite očuvanju kulturne baštine i njenog jedinstvenog okruženja šetanjem ili vožnjom bicikla po pejzažima Kulturnih Ruta. U svakom slučaju, to je najbolji način da ih doživite!

O projektu

Specijalno izdanje Evropske omladinske kartice nastalo je iz saradnje između EYCA organizacije i Routes4U . Najnovija saradnja sprovodi se kroz zajednički program Saveta Evrope i Evropske Unije. Routes4U ima za cilj podsticanje regionalnog razvoja kroz Kulturne Rute Saveta Evrope u skladu sa makroregionalnim strategijama Evropske Unije. Ukratko, ove strategije omogućavaju zemljama koje se nalaze u istoj regiji da se zajednički pozabave i pronađu rešenja za probleme ili da bolje iskoriste zajednički potencijal. Specijalno izdanje Evropske omladinske kartice za Kulturne Rute Saveta Evrope delimično pokriva područje Strategije Evropske Unije za Dunavsku regiju (EUSDR).