Seminar za mlade ’’Pospešivanje usluga za mlade i dosezanje novih metoda za rad’’

25. – 29. novembar, 2019. Palma de Majorka

Još jedan sjajan seminar za mlade održan je u Palma de Majorci u Španiji,  od 25. do 29.novembra, 2019. na inicijativu tri najveće evropske  asocijacije:  EURODESK, EYCA (European Youth Card Association) i EYRICA (European Youth Information and Counselling Association).

Učesnici seminara bile su organizacije koje imaju veliki uticaj na omladinsku politiku i omladinu generalno u svojim zemljama kao što su Youth and Lifelong Learning Foundation (Kipar); Agency for Mobility and EU Programmes (Hrvatska, nacionalna agencija za Erasmus+); The Secretariat for Youth of the Westpomeranian Region (Poljska);  Agence National pour l’Information des Jeunes (Luksemburg); Centre for Data Innovation (Belgija); INJOVE Menorca (Španija); ProMo-Cymru (Vels); Association for  Education Mladiinfo International (S. Makedonija); NYCA (Bugarska); Movijovem (Portugal); Eurodesk (Belgija); Momentum World (V.Britanija); Luckan (Finska) i još mnogo drugih.

Mesto na seminaru bilo je rezervisano i za Evropski omladinski centar i Srbiju, koga je predstavljala naša Dragana Adžančić.

Tema seminara bila je “Pospešivanje usluga za mlade i dosezanje novih metoda za rad na njihovim potrebama u svetu omladinske politike “ u okviru koje su mladi stručnjaci širom Evrope imali priliku da razmene iskustva i ekspertize kada je u pitanju rad sa mladim ljudima na nacionalnom i Evropskom nivou. Posebna pažnja bila je usmerena na primeni digitalnih sredstava, online metoda i društvenih mreža za poboljšanje dopiranja do mladih ljudi, njihovih interesovanja i samim tim, nalaženja načina da se kroz okvir online platformi stvori simbioza između ponuda omladinskih organizacija i potreba mladih, sa druge strane.

Od velikog značaja bile su prezentacije Aleksandra Makele,savetnika bivšeg premijera Republike Finske i direktnog zaposlenog lobiste Facebook-a, koji je kroz pozitivne primere pokazao metode putem kojih se društvene mreže mogu koristiti za proširenje korisnih i pre svega zanimljivih, atraktivnih informacija u svetu omladinske politike, zatim ProMo Cymru, omladinske organizacije iz Velsa i Momentum World, omladinske organizacije iz Engleske.

Sa seminara smo poneli pregršt pozitivnih utisaka i novih saznanja, te nam ostaje da spremimo nove i zanimljive sadržaje za sve naše korisnike! Pratite nas i budete u toku sa svim evropskim tokovima i trendovima za mlade!

Budi i ti deo omladinskog poretka, postani član EYCA-e !