TRANSFER – Integrated Management Models for Archaeological Parks

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na završnu Evropsku koferenciju projekta „TRANSFER –  Integrisani modeli upravljanja arheološkim parkovima”, koja se održava 24. januara 2023. u Narodnom muzeju u Beogradu.

Projekat TRANSFER predstavlja pionirsku inicijativu u jadransko – jonskom regionu orjentisana ka razvoju odživog, participativnog i holističkog pristupa u upravljanju arheološkim parkovima i uspostavljanju zajedničkog modela upravljanja. Iako države učesnice projekta karakteriše različitost u pogledu ekonomske, političke, zakonodavne i unutrašnje organizacije, svima je zajednički zastareli pristup valorizaciji i upravljanju baštinom, nedostatak strateških planova i politika koja uključuje arheološka nalazišta u procese urbanog i teritorijalnog planiranja.

Više informacija o TRANSFER projektu pogledajte na sajtu  https://transfer.adrioninterreg.eu/  ili nas pratite na Facebook stranici ili Youtube kanalu ‘Adrion Transfer Project’

Ovom prilikom Vas pozivamo da se pridružite i učestvujete na konferenciji u Beogradu. Napominjemo da je registracija za prisustvo obavezna.

Za pisustvo uživo, molimo Vas da se registrujete na ovom linku do 15.1.2023.

Za prisustvo online, molimo Vas da se registrujete ovde do 23.1.2023.

Projekat TRANSFER – Integrated Management Models for Archaeological Parks realizuje Univerzitet Maćerata (Italija) sa partnerima iz regiona: Playmarche (Italija), Institut za arheologiju (Albanija), Horizont-Albanija, Grad Ptuj (Slovenija), Postgraduate School ZRC SAZU (Slovenija), Institut za filozofiju i društvenu teoriju (Srbija), Evropski omladinski centar (Srbija), Ephorate of Antiquities of Ioannina (Greece), Opština Omišalj (Hrvatska), Computer Technology Institute and Pres “Diophantus” (Grčka), Razvoja agencija Šibenik – Knin regiona (Hrvatska).

TRANSFER projekat je ko-finansiran od strane Evropskog transnacionalnog ADRION programa koji promoviše i podstiče saradnju između 8 zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija. Projektom se podržava inovativno upravljanje među partnerskim zemljama, koristeći njihove prirodne, kulturne i ljudske resurse i u isto vreme podstičući rast ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u Jadranskoj i Jonskoj regiji.

Link zvanične web stranice: https://www.adrioninterreg.eu/