Evropska omladinska platna kartica

Projekat EURO26 – informativni centar mladih je sproveden tokom 2008. i imao je za cilj da mladima pruži informacije o programima i beneficijama koje mogu da iskoriste u svoje slobodno vreme.

O projektu

Projekat EURO26 – informativni centar mladih je sproveden tokom 2008. godine i imao je za cilj da mladima pruži informacije o programima i beneficijama koje mogu da iskoriste u svoje slobodno vreme.

Projekat je bio podeljen u tri faze.

Prva i druga faza

Prva faza se sastojala od radionica u kojima su učesnici pružili uvid u to kakve informacije bi želeli da primaju i pri tome im je skrenuta pažnja gde te informacije mogu da pronađu.

U dugoj fazi projekta je postavljen portal kao mesto informisanja. Portalu je direktan pristup bio omogućen korisnicima naše mailing liste (10.000 članova) dok je putem promocija u srednjim školama, sa kojima smo uspostavili odličnu saradnju, i oglašavanjem preko drugih kanala portalu pristupilo preko 20.000 mladih ljudi.

Portal je omogućio omladini da budu uvek u toku sa kulturnim, obrazovnim, zabavnim dešavanjima i zbog toga se aktivno radi na njegovom obogaćivanju raznim informacijama koje mogu da im koriste. Cilj je bio da se poveća mobilnost mladih ljudi u našoj zemlji, a od značaja je i činjenica da kartica EURO26 ima međunarodnu dimenziju.

Treća faza

Korisnici su detaljnije o portalu, njegovoj svrsi, sadržaju i načunu korišćenja dobili na tribinama, treća faza projekta. Na tribinama su im bile podeljene brošurice kao vodič kroz zanimljivosti. Sve faze su veoma uspešno izvedene i medijski propraćene.

Projekat EURO26 – informativni centar mladih je podržalo Ministarstvo omladine i sporta.