Warning: Creating default object from empty value in /home/eocrs/public_html/wp-content/themes/kartica/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28
Iskustvo – EOC

Iskustvo

Za protekle 4 godine, sproveli smo preko 40 fokus grupa u Srbiji, sa omladinom izmedu 14 i 30 godina.

Naš početak

Počeli smo kao deo EURO

2003/4 – Bela knjiga omladine
2004/5 – Preferencije u informisanju omladine i percepcija medija
2005/6 – Omladinska participacija vs. slobodno vreme
2006/7 – Diverzitet društva na lokalnom nivou
2007/8 – Interkulturni dijalog

Aktivni učesnici kvalitativnih istraživanja su regrutovani, pored redovnih kanala, i iz drugih omladinskih organizacija i institucija kao što su škole, omladinski klubovi, studentski forumi itd., što takođe pokazuje interes za teme istraživanja. Njihovo učešće u kvalitativnom istraživanju je takvo da se oni uzimaju ozbiljno bez obzira kakav lični stav iskazuju – nema pravih i pogrešnih odgovora u fokus grupnoj diskusiji, samo primećivanje i izveštavanje.
Metod fokus grupa omogućava da se sa odabranim grupama (prema kriterijumima starosti, pola, obrazovanja…) razgovara o zadatoj temi da bi se dobili određeni odgovori.

Za protekle 4 godine, sproveli smo preko 40 fokus grupa u Srbiji, sa omladinom izmedu 14 i 30 godina. Pored fokus grupa, izveli smo i na desetine vođenih intervjua, kao i nekoliko kreativnih radionica sa decom uzrasta do 13 godina.

Saradnja

Drugi projekat sproveden u saradnji sa Pedagoškim društvom Srbije bio je „Smernice za formiranje etičkog kodeksa pedagoga“. Sprovedena su tri vođena intervjua sa školskim pedagozima, pet vođenih intervjua sa nastavnicima i razrednim nastavnicima i četiri radionice sa učenicima osnovnih i srednjih škola. Projekat je realizovan zahvaljujući saradnji Treće beogradske gimnazije, Srednje tehničke PTT škole i OŠ „Ćirilo i Metodije“ u Beogradu.

EVROPSKI OMLADINSKI CENTAR

Projekat “Evropska omladinska kartica – put do evropskih mogućnosti“ realizuje Evropski omladinski centar, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Evropski omladinski centar je udruženje građana koje zastupa Evropsku omladinsku karticu – EYCA karticu.

Glavna misija Evropskog omladinskog centra je poboljšanje položaja mladih ljudi u Srbiji u svim oblastima života, podsticanje mobilnosti u okviru Evrope i širom sveta, kao i umrežavanje na lokalnom,nacionalnom i međunarodnom nivou.

EVROPSKA OMLADINSKA KARTICA – EYCA

Evropska omladinska kartica – EYCA kartica ima za cilj podsticanje mobilnosti mladih, preko brojnih usluga, popusta i pogodnosti u Srbiji i inostranstvu, da studenti istraže svet u kojem žive i budu informisani o dešavanjima u njemu i da aktivno i punopravno učestvuju u njegovoj izgradnji.

KONTAKT INFORMACIJE

Starine Novaka br. 1,
11000 Beograd, Srbija

Ponedeljak – Petak:
08 – 16h

011 3349 877

office@eoc.rs
eoc.rs