Lepše je sa kulturom – mladi za kulturu

Cilj projekta ’’Lepše je sa kulturom – mladi za kulturu’’ je da, preko Evropske omladinske kartice, približi mladima kulturne i obrazovne institucije i omogući nove popuste i pogodnosti u ovoj sferi.

O projektu

Istraživanja NINAMedia iz 2016. su pokazala da je veoma mali procenat mladih koji aktivno učestvuje u kreiranju kulturnog sadržaja, a da je veliki broj onih koji su se izjasnili da ih kultura ne interesuje pa i da samim tim nisu dovoljno informisani o ponudama.

Cilj projekta ’’Lepše je sa kulturom – mladi za kulturu’’ je da, preko Evropske omladinske kartice, približi mladima kulturne i obrazovne  institucije, da produbi svest o kreativnom stvaralaštvu mladih i omogući nove popuste i pogodnosti u ovoj sferi kako bi mladi po što povoljnijim uslovima uživali u ponudama. Fokus projekta je da se mladi ljudi animiraju, podstaknu i motivišu na:

  • aktivno učestvovanje,
  • razvijanje intelektualnih vrednosti,
  • moralnih potencijala i interesovanja,

kako bi se formirali u celovite i sposobne ličnosti.

U okviru projekta biće realizovano mininum 20 radionica u srednjim školama u sledećim opštinama grada Beograda:  Zvezdara, Stari grad, Vožvovac, Palilula, Savski venac, Vračar, Čukarica, Novi Beograd, Zemun i Grocka.

Planirano je postavljanje online  mape omladinskog sadržaja na sajtu Evropskog omladinskog centra,  u cilju promovisanja aktuelnih dešavanja u gradu sa prikazom lokacije tog mesta. Tokom trajanja projekta biće raspisan konkurs  ’’Budi kul(turan)’’  na kome će mladi moći da pokažu svoj talenat i kreativnost i osvojiti vredne nagrade.

Trajanje projekta je 01.mart 2017. godine – 31.decembar 2017. godine.

Projekat ’’Mladi za kulturu’’ realizuje Evropski omladinski centar a finansira Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.